zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2401]

Podudzia drobiowe mocno czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Podudzia pieczone o smaku czosnku są smaczne choć nie każdy lubi tak mocny smak tego zdrowego warzywa. Ale od czasu do czasu warto takie upiec.

Podudzia  drobiowe mocno czosnkowe

Składniki:

Podudzia drobiowe mocno czosnkowe

 

Sposób przygotowania:

Podudzia drobiowe mocno czosnkowe
Podudzia umyć i osuszyć. Czosnek obrać, pokroić na cienkie plasterki. Podudzia oprószyć solą, pieprzem i papryką. Na dnie naczynia ułożyć część czosnku, ułożyć podudzia i posypać resztą czosnku. Naczynie szczelnie zakryć i wstawić do lodówki najlepiej na noc.

Po tym czasie wyjąć naczynie z lodówki, podudzia oczyścić z czosnku i ułożyć drób na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę.

Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.