Sposób przygotowania:
Podudzia drobiowe mocno czosnkowe
Podudzia umyć i osuszyć. Czosnek obrać, pokroić na cienkie plasterki. Podudzia oprószyć solą, pieprzem i papryką. Na dnie naczynia ułożyć część czosnku, ułożyć podudzia i posypać resztą czosnku. Naczynie szczelnie zakryć i wstawić do lodówki najlepiej na noc.
Po tym czasie wyjąć naczynie z lodówki, podudzia oczyścić z czosnku i ułożyć drób na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę.
Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
Po tym czasie wyjąć naczynie z lodówki, podudzia oczyścić z czosnku i ułożyć drób na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę.
Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.