Sposób przygotowania:
Podudzia pieczone
Cebulę obrać, drobno posiekać. Pieczarki oczyścić ,pokroić w pół plasterki. Rozgrzać 2-3 łyżki oleju, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, usmażyć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Odstawić do wystudzenia.Podudzia umyć, osuszyć, usunąć kość.Zrobić marynatę. Do oleju wsypać przyprawę do drobiu, przecisnąć ząbek czosnku, wymieszać dokładnie. Do marynaty włożyć podudzia, wstawić do lodówki najlepiej na noc. W między czasie2-3 razy przekręcić w marynacie. Następnie podudzia faszerować farszem z pieczarek. Założyć cienkie dwa boki podudzia na siebie. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym pozostałą marynatą. . Włożyć do piekarnika. Piec ok. 90 minut w zależności od wielkości podudzi