Sposób przygotowania:
Golonka indycze 2 Eli
Ziarna kolendry i kminu rzymskiego utrzeć w moździerzu.Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Wymieszać razem olej,sos sojowy,sos chilli,czosnek,kolendrę z kminem.sól (opcjonalnie bo sos sojowy jest słony) i pieprz.Golonka indycze posmarować marynatą i odstawić do lodówki na noc.Cebule posiekać.Jeden koniec rękawa spiąć.Mięso włożyć do rękawa,dodać cebulę,pozostałą marynatę,bulionetkę pieczeniową i spiąć drugi koniec rękawa.Całość ułożyć w brytfance i piec 70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Brytfankę z mięsem wyjąć z piekarnika.Ostrożnie rozciąć rękaw i wyłożyć mięso z sosem na brytfankę.Golonki włożyć do piekarnika i piec jeszcze około 30 minut,aż się zrumienią.Co jakiś czas golonki polewać wytworzonym sosem,żeby nie wyschły.Mięso wyjąć z brytfanki.Sos zlać do rondla,ewentualnie rozcieńczyć wodą.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!
Sarenka