Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Podudzia w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczne chrupiące podudzia z kurczaka.

Podudzia w chrupiącej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podudzia w chrupiącej panierce

 

Sposób przygotowania:

Podudzia w chrupiącej panierce
Podudzia z kurczaka myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości (można do wywaru dodać jarzyny oraz odpowiednio doprawić wtedy otrzymamy pyszny rosół jako osobne danie). Ugotowane podudzia wyjmujemy z wywaru, studzimy. Podudzia zanurzamy w rozmąconym jajku ze szczyptą soli i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i buraczkami.
Podudzia w chrupiącej panierce
Podudzia z kurczaka myjemy i wkładamy do garnka.
Podudzia w chrupiącej panierce
Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości (można do wywaru dodać jarzyny oraz odpowiednio doprawić wtedy otrzymamy pyszny rosół jako osobne danie).
Podudzia w chrupiącej panierce
Ugotowane podudzia wyjmujemy z wywaru, studzimy. Podudzia zanurzamy w rozmąconym jajku ze szczyptą soli i obtaczamy w bułce tartej.
Podudzia w chrupiącej panierce
Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i buraczkami.