Sposób przygotowania:
Podudzia w musztardowo - miodowej marynacieETAP 1:
Mięso opłukać i dokładnie osuszyć.
ETAP 2:
Wszystkie składniki marynaty wymieszać w misce,
ETAP 3:
przełożyć do niej osuszone podudzia i wymieszać starannie pokrywając mięso marynatą. Miskę nakryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na całą noc.
ETAP 4:
Następnego dnia mięso wyjąć z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej przez godzinę. Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 40 minut.
ETAP 5:
W trakcie pieczenia mięso przewracać na drugą stronę oraz polewać pozostałą marynatą.
Następnie zwiększyć temperaturę do 200°C, włączyć funkcję grill i piec 10 minut.
misia5
anemon