paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Podudzia z kurczaka z ajvarem i fetą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne i soczyste mięsko z podudzia kurczaka w towarzystwie smakowitych dodatków

Podudzia z kurczaka z ajvarem i fetą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Podudzia z kurczaka z ajvarem i fetą

 

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 12 kostek fety
  • ajvar (pikantny lub łagodny wedle upodobań)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Podudzia z kurczaka z ajvarem i fetą
Podudzia można kupić z kostką lub bez, jeżeli są z kostką to trzeba ją usunąć, rozkrawając tak by utworzyć jak największą płaską powierzchnię. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron, smarujemy ajvarem od wewnętrznej strony i układamy po 3 kostki sera feta. Tak przygotowane roladki panierujemy najpierw w mące potem w jajku i bułce tartej. Dusimy je pod przykryciem 10 minut , po czym zdejmujemy przykrywkę i rumienimy. Tak przygotowane podudzia podajemy z ulubionymi dodatkami.
Podudzia z kurczaka z ajvarem i fetą
Ajvaru używamy wedle upodobania ja zawsze używam pikantny
Podudzia z kurczaka z ajvarem i fetą
Jeżeli ktoś dba o linię mozna zdjąć skórkę z miesa