pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Podudzie kurczaka smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

szybkie danie obiadowe

Podudzie kurczaka smażone Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Podudzie kurczaka smażone

 

  • podudzia 4
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżka
  • olej do smażenia 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Podudzie kurczaka smażone
Podudzia nacieramy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na kilka godzin. Na patelni rozgrzewamy olej. Na dużym ogniu rumienimy podudzia. Następnie ogień zmniejszamy, a patelnię przykrywamy. Smażymy pod przykryciem około 10-15 minut. W połowie czasu możemy przewrócić podudzia. Podudzia podajemy z ziemniaczkami z wody oraz duszoną marchewką. Smacznego.
Podudzie kurczaka smażone
Podudzia myjemy i nacieramy przyprawą do kurczaka
Podudzie kurczaka smażone
Podudzia smażymy na rozgrzanym oleju pod przykryciem
Podudzie kurczaka smażone
Usmażone podudzia drobiowe będa miały barwę lekko złocistą