Sposób przygotowania:
Podudzie z indyka w cieście
Mięso oddzielić od kości, podzielić na płaty o grubości ok 1 cm
z jajka mleka i mąki zrobić ciasto o konsystencji śmietany
doprawić solą i pieprzem dodać 2 łyżeczki majeranku
w cieście maczać z obu stron dokładnie kawałki mięsa i smażyć na wolnym ogniu w nieco głębszym oleju tak ok 1 cm na dnie
ok 7 min z każdej strony ale czasem lepiej obserwować co się na patelni dzieje
po prostu nie przypalić
podawać z ziemniakami i surówką
z jajka mleka i mąki zrobić ciasto o konsystencji śmietany
doprawić solą i pieprzem dodać 2 łyżeczki majeranku
w cieście maczać z obu stron dokładnie kawałki mięsa i smażyć na wolnym ogniu w nieco głębszym oleju tak ok 1 cm na dnie
ok 7 min z każdej strony ale czasem lepiej obserwować co się na patelni dzieje
po prostu nie przypalić
podawać z ziemniakami i surówką
msewka