luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Podudzie z indyka w cieście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo soczyste mięsko w pikantnym cieście.

Podudzie z indyka w cieście

Składniki:

Podudzie z indyka w cieście

 

  • (na 3 porcje)
  • 1 duże podudzie

 

Sposób przygotowania:

Podudzie z indyka w cieście
Mięso oddzielić od kości, podzielić na płaty o grubości ok 1 cm

z jajka mleka i mąki zrobić ciasto o konsystencji śmietany
doprawić solą i pieprzem dodać 2 łyżeczki majeranku

w cieście maczać z obu stron dokładnie kawałki mięsa i smażyć na wolnym ogniu w nieco głębszym oleju tak ok 1 cm na dnie
ok 7 min z każdej strony ale czasem lepiej obserwować co się na patelni dzieje
po prostu nie przypalić
podawać z ziemniakami i surówką