Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Podusiowe chlebusie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Często robię córce na śniadanie. Są bardzo mięciutkie i smaczne..

Podusiowe chlebusie.

Składniki:

Podusiowe chlebusie.

 

  • 2 kromki chleba (najlepiej czerstwego)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki startego żółtego sera( zetrzeć na małych oczkach)
  • 2 płaskie łyżki masła (do smażenia)
  • Keczup

Sposób przygotowania:

Podusiowe chlebusie.
Jajko rozkłócamy w głębokim talerzu,dodajemy mleko, szczyptę soli i mieszamy.Chlebek maczamy w jajku z mlekiem i smażymy na rozgrzanym na patelni masełku(na małym ogniu).Smażymy aż się lekko zrumienią,przewracamy chlebek na drugą stronę i posypujemy żółtym serem,polewamy keczupem i gotowe.Smacznego.