Sposób przygotowania:
Poduszeczki śliwkowe
Ciasto francuskie rozmrozić tak aby można było je rozwałkować.
Rozwałkować ciasto na cienkie placki, wycinać kwadraciki.
Następnie przygotować nadzienie poduszeczek.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować.
Kroić śliwki na mniejsze kawałki, przełożyć do naczynia,zasypać cukrem, wymieszać.
Na każdym kwadraciku kłaść owoce, rogi ciasta zlepiać do wewnątrz.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, układać poduszeczki.
Jajko wybić do miski,rozmącić widelcem, smarować każde z poduszeczek, włożyć do piekarnika,piec w 200 stop. przez ok.25 minut.
Rozwałkować ciasto na cienkie placki, wycinać kwadraciki.
Następnie przygotować nadzienie poduszeczek.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować.
Kroić śliwki na mniejsze kawałki, przełożyć do naczynia,zasypać cukrem, wymieszać.
Na każdym kwadraciku kłaść owoce, rogi ciasta zlepiać do wewnątrz.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, układać poduszeczki.
Jajko wybić do miski,rozmącić widelcem, smarować każde z poduszeczek, włożyć do piekarnika,piec w 200 stop. przez ok.25 minut.