Sposób przygotowania:
Poduszeczki z bananami
Masło starannie posiekać z mąką oraz cukrem. Następnie do mąki wbić jajko i zagnieść jak na makaron. Zagniecione ciasto włożyć na 10 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na omączonej stolnicy. Każdy z bananów obrać i pokroić na 3 części. Na cieście ułożyć przygotowane banany. Posypać banany cynamonem. Ciasto pokroić. Każdego banana dokładnie zalepić ciastem (tak jak kopertę). Gotowe poduszeczki ułożyć na blaszce łączeniem do dołu i piec 25 minut w temp. 200 stopni na złoty kolor.
junette
Wpisy Użytkowników chronione są prawem autorskim, ich rozpowszechnianie jest naruszeniem praw majątkowych autorów przepisów.
Przepisy mogą być używane i rozpowszechniane wyłącznie w celach prywatnych. Używanie ich w celach zarobkowych w jakiejkolwiek formie jest naruszeniem praw majątkowych autorów przepisów.