Sposób przygotowania:
Poduszeczki z nadzieniem orientalnym.
Ciasto francuskie rozmrozić,a płaty ciasta pokroić w duże kwadraty
by farsz się zmieścił.Przygotować farsz z orientalnych składników
jak grzybki shitake namoczone,pokrojona drobno papryka,pędy bambusa,fasolka mung oraz mielonych orzeszków solonych z puszki bądź pokruszonych,doprawić curry,wymieszać i kłaść łyżeczką małe porcje na kwadraty z ciasta,przykrywać drugim kwa-
-dratem i zalepić dobrze,pomagając sobie widelcem.Piekarnik nag-
-rzać do 180 st.C,a blachę nasmarować olejem po całej powierzchni i cienko oraz wyłożyć arkuszem pergaminu.Układać
poduszeczki z nadzieniem na blachę w 2-3 cm.odstępie,wsunąć
do piekarnika i piec 25-30 min.Po upieczeniu ostudzić i jeść.
by farsz się zmieścił.Przygotować farsz z orientalnych składników
jak grzybki shitake namoczone,pokrojona drobno papryka,pędy bambusa,fasolka mung oraz mielonych orzeszków solonych z puszki bądź pokruszonych,doprawić curry,wymieszać i kłaść łyżeczką małe porcje na kwadraty z ciasta,przykrywać drugim kwa-
-dratem i zalepić dobrze,pomagając sobie widelcem.Piekarnik nag-
-rzać do 180 st.C,a blachę nasmarować olejem po całej powierzchni i cienko oraz wyłożyć arkuszem pergaminu.Układać
poduszeczki z nadzieniem na blachę w 2-3 cm.odstępie,wsunąć
do piekarnika i piec 25-30 min.Po upieczeniu ostudzić i jeść.
tamagochi75