marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Poduszeczki z nadzieniem orientalnym.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto francuskie rozmrozić,a płaty ciasta pokroić w kwadraty,zrobić farsz,nadziewać,zakleić.Kłaść na blachę natłuszczoną i piec z 25-30 m.

Poduszeczki z nadzieniem orientalnym.

Składniki:

Poduszeczki z nadzieniem orientalnym.

 

  • Opakowanie płatów mrożonego ciasta francuskiego,
  • Farsz:
  • pędy bambusa lub szczypiorku,
  • 1 papryka świeża,np.czerwona,
  • 15 dag.grzybów shitake lub mun,
  • 15 dag.fasoli mung,
  • 15 dag.mielonych orzeszków arachidowych solonych,curry-1 łyżka płaska,
  • tłuszcz na blachę,np.olej sezamowy,
  • pergamin na blachę.

Sposób przygotowania:

Poduszeczki z nadzieniem orientalnym.
Ciasto francuskie rozmrozić,a płaty ciasta pokroić w duże kwadraty
by farsz się zmieścił.Przygotować farsz z orientalnych składników
jak grzybki shitake namoczone,pokrojona drobno papryka,pędy bambusa,fasolka mung oraz mielonych orzeszków solonych z puszki bądź pokruszonych,doprawić curry,wymieszać i kłaść łyżeczką małe porcje na kwadraty z ciasta,przykrywać drugim kwa-
-dratem i zalepić dobrze,pomagając sobie widelcem.Piekarnik nag-
-rzać do 180 st.C,a blachę nasmarować olejem po całej powierzchni i cienko oraz wyłożyć arkuszem pergaminu.Układać
poduszeczki z nadzieniem na blachę w 2-3 cm.odstępie,wsunąć
do piekarnika i piec 25-30 min.Po upieczeniu ostudzić i jeść.

Tagi:

ciasto