Sposób przygotowania:
Poduszki schabowe z kalafiorem i żółtym seremETAP 1:
Kalafior ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Pokroić na małe kawałki i wrzucić na patelnię na masło. Przyprawić solą i pieprzem i pod przykryciem smażyć aż się zarumieni.
Plastry schabu umyć, osuszyć i odciąć białe przerosty. Mięso dość cienko rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawić solą i przyprawą do grilla. Na jednym plastrze mięsa na stronie nie przyprawionej ułożyć plaster sera, a na to połowę kalafiora. Przykryć drugim kotletem. Brzegi spiąć wykałaczkami. Podobnie postąpić z drugą porcją mięsa.
Poduszki smażyć na oleju na patelni pod przykryciem z obu stron na rumiano. Wyłożyć na ręcznik papierowy. Podawać z ulubionymi dodatkami.