WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Poduszki schabowe z kalafiorem i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowe poduszki nadziewane duszonym kalafiorem i żółtym serem. Idealne na obiad do ziemniaków i nie tylko.

Poduszki schabowe z kalafiorem i żółtym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Poduszki schabowe z kalafiorem i żółtym serem

 

  • 4 plastry schabu
  • 2 plastry żółtego sera
  • 0,5 niedużego kalafiora
  • Sól
  • Przyprawa do grilla
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Poduszki schabowe z kalafiorem i żółtym serem

ETAP 1:

Kalafior ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Pokroić na małe kawałki i wrzucić na patelnię na masło. Przyprawić solą i pieprzem i pod przykryciem smażyć aż się zarumieni.

Plastry schabu umyć, osuszyć i odciąć białe przerosty. Mięso dość cienko rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawić solą i przyprawą do grilla. Na jednym plastrze mięsa na stronie nie przyprawionej ułożyć plaster sera, a na to połowę kalafiora. Przykryć drugim kotletem. Brzegi spiąć wykałaczkami. Podobnie postąpić z drugą porcją mięsa.

Poduszki smażyć na oleju na patelni pod przykryciem z obu stron na rumiano. Wyłożyć na ręcznik papierowy. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Poduszki schabowe z kalafiorem i żółtym serem
Poduszki schabowe pospinane wykałaczkami.
Poduszki schabowe z kalafiorem i żółtym serem
Plaster sera i porcja kalafiora nałożone na mięso
Poduszki schabowe z kalafiorem i żółtym serem
Plastry schabu rozbite tłuczkiem i posypane przyprawą do grilla
Poduszki schabowe z kalafiorem i żółtym serem
Kalafior ugotowany a następnie uduszony na maśle