Sposób przygotowania:
Kuleczki w młodej kapuścieI
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, bułkę tartą, sól, wlewamy śmietanę i wrabiamy masę mięsną.
2. Następnie robi małe wielkości orzecha włoskiego kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.
II
3. Kapustę szatkujemy, marchewki obieramy, kroimy w plasterki i razem z kapustą przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
4. Dodajemy Vegetę, umytą, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w pół plasterki ogórki.
III
5. Pod koniec gotowania wlewamy przecier, doprawiamy papryką ostrą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i łączymy z mięsnymi kulkami.
IV
6. Danie gotowe.
7. Smacznego
lukrowanepierniczki
ciasteczka
Czekoladka 2