misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Podwieczorek po grecku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Oliwki pokroić w drobną kostkę, ułożyć na kanapkach. A całość przybrać ....

Podwieczorek po grecku

Składniki:

Podwieczorek po grecku

 

  • 100g sera owczego w zalewie
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba
  • 1-2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 8 czarnych oliwek bez pestek
  • 2 łyżki stołowe świeżo posiekanego oregano

 

Sposób przygotowania:

Podwieczorek po grecku
Ser rozkruszyć widelcem. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i wydrążyć miąższ łyżeczką.
Miąższ awokado rozgnieść widelcem i wymieszać z owczym serem. Doprawić do smaku czosnkiem.
Kromki chleba posmarować pastą z sera i awokado.
Oliwki pokroić w drobną kostkę, ułożyć na kanapkach. A całość przybrać oregano.