OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Podwójne kotleciki : w kokosie i w bułce tartej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety w kokosie są tak pyszne, że już sam zapach smażonego mięsa sprawia, że nie można się ich doczekać. w bułce tartej- tradycyjnie i również smacznie. coś odmiennego na obiad w dwóch smakach

Podwójne kotleciki : w kokosie i w bułce tartej

Składniki:

Podwójne kotleciki : w kokosie i w bułce tartej

 

  • 5 pojedyńczych piersi z kurczaka
  • 100g wiórków kokosowych
  • 100g bułki tartej
  • 2-3 jajka
  • sól
  • majeranek, oregano, tymianek
  • złocista przyprawa do kurczaka
  • olej

Sposób przygotowania:

Podwójne kotleciki : w kokosie i w bułce tartej
Filety oczyścić i umyć. Przekroić na pół. Rozbić na kotlety. Posolić. Przyprawić. Odczekać ok.10min. Jajko rozbełtać w głębokim talerzu, w drugim wsypać kokos, w kolejnym bułkę tartą. Kotleciki panierować -5sztuk w kokosie, pozostałe 5 w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju na złocisty kolor z obu stron. Podawać z ziemniakami i np. sosem z serka topionego.