Sposób przygotowania:
Podwójnie serowe kotleciki
Do mięsa mielonego dodać jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę w płynie i pieprz. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. W czasie mieszania dosypywać bułkę tartą. Można jej wsypać mniej lub więcej niż 3 łyżki. Dodajemy ją po to, żeby masa mięsna nie była zbyt luźna. Ser mozzarella przekroić na 4 części. Mięsną masę podzielić na 4 porcje, każdą spłaszczyć, na każdej ułożyć po kawałku sera. Ser otoczyć mięsem, uformować kotleciki, ułożyć je w garnku do gotowania na parze, obficie posypać przyprawą do mięsa mielonego. Garnek przykryć. Gotować na parze ok. 30 minut. Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jak kotleciki będą już ugotowane, posypać je startym żółtym serem, przykryć i odczekać 1-2 minuty, żeby ser się rozpuścił.