Sposób przygotowania:
Podwójnie panierowane ostre polędwiczki z kurczakaMarynowanie:
![Podwójnie panierowane ostre polędwiczki z kurczaka Podwójnie panierowane ostre polędwiczki z kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-panierowane-ostre-poledwiczki-z-kurczaka-521302.jpg)
Składniki marynaty dokładnie wymieszać, a następnie dokładnie pokryć nią uprzednio umyte polędwiczki.
Zamarynowane mięso odstawić do lodówki minimum na 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.
Panierowanie:
![Podwójnie panierowane ostre polędwiczki z kurczaka Podwójnie panierowane ostre polędwiczki z kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-panierowane-ostre-poledwiczki-z-kurczaka-521304.jpg)
Zamarynowane polędwiczki delikatnie otrząsnąć z nadmiaru marynaty i kolejno obtoczyć w mące pszennej, uprzednio roztrzepanym jajku, ponownie w mące oraz jajku i na końcu w bułce tartej wymieszanej z papryką.
Smażenie:
![Podwójnie panierowane ostre polędwiczki z kurczaka Podwójnie panierowane ostre polędwiczki z kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-panierowane-ostre-poledwiczki-z-kurczaka-521305.jpg)
Za panierowane polędwiczki należy smażyć z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem.
Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
SylaUla