Sposób przygotowania:
Polędwica w czerwonym winie z pieprzem
Wszystko mieszamy ze sobą, kroimy w dość grube plastry polędwice i wrzucamy do zalewy. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 2h. Idealnie byłoby przygotować polędwiczki na min 6h przed podaniem. Polędwiczki smażymy ok 3-4 min z każdej strony tuż przed podaniem. Jednak wcześniej wyjmijcie je z zalewy i postawcie ją na średnim ogniu w małym garnuszku. Niech sos zredukuje się, będzie pysznym dodatkiem. Polędwicę podałam z ziemniakami i innym ciekawym dodatkiem - kalafiorem romanesco. Niestety w Polsce dość rzadko spotykane warzywo a szkoda, bo wygląda ładniej niż tradycyjny kalafior i jest od niego delikatniejszy. Kalafiora podałam z kawałeczkami sera feta dla wzbogacenia smaku. Smacznego!