Sposób przygotowania:
Gulasz pieczony z łopatki z marchewką
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w sporą kostkę i przekładamy do miski. Wsypujemy przyprawy.
Oregano myjemy i kroimy na drobno. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na kawałki. Pokrojone oregano i czosnek dodajemy do mięsa i mieszamy.
Na dno brytfanki wkładamy pokrojoną marchew i cebulę, a następnie przyprawione mięso. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę. Połowę wody wlewamy do brytfanki i dodajemy przyprawy, zagotowujemy.
Mąkę wsypujemy do reszty wody i mieszamy, wlewamy do gulaszu i zagotowujemy.
Oregano myjemy i kroimy na drobno. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na kawałki. Pokrojone oregano i czosnek dodajemy do mięsa i mieszamy.
Na dno brytfanki wkładamy pokrojoną marchew i cebulę, a następnie przyprawione mięso. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę. Połowę wody wlewamy do brytfanki i dodajemy przyprawy, zagotowujemy.
Mąkę wsypujemy do reszty wody i mieszamy, wlewamy do gulaszu i zagotowujemy.