Sposób przygotowania:
Pstrągi pieczone z porem i kolendrą
Pstrągi umyć, osuszyć, skórę ponacinać na ukos.
Ryby skropić od wewnątrz i po wierzchu sokiem z limonki, oprószyć świeżo mieloną solą i pieprzem.
Pora posiekać drobno, zeszklić na maśle klarowanym, wymieszać z dwiema łyżkami posiekanej kolendry.
Mieszanką nafaszerować pstrągi.
Wierzch ryb posypać pozostałą kolendrą, ułożyć półplasterki limonki.
Ryby luźno zawinąć w folię aluminiową wraz z wiórkami masła śmietankowego.
Piec ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Ryby skropić od wewnątrz i po wierzchu sokiem z limonki, oprószyć świeżo mieloną solą i pieprzem.
Pora posiekać drobno, zeszklić na maśle klarowanym, wymieszać z dwiema łyżkami posiekanej kolendry.
Mieszanką nafaszerować pstrągi.
Wierzch ryb posypać pozostałą kolendrą, ułożyć półplasterki limonki.
Ryby luźno zawinąć w folię aluminiową wraz z wiórkami masła śmietankowego.
Piec ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
lukrowanepierniczki
Martyna12
Zapraszam, smacznego :)
robaczek