Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 254]

Pstrągi pieczone z porem i kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczone pstrągi to prosty pomysł na pyszny obiad w parę chwil. Ryba skropiona sokiem z limonki, pieczona z dodatkiem masła oraz pora z aromatyczną kolendrą wychodzi delikatna i niezwykle soczysta.

Pstrągi pieczone z porem i kolendrą

Składniki:

Pstrągi pieczone z porem i kolendrą

 

Sposób przygotowania:

Pstrągi pieczone z porem i kolendrą
Pstrągi umyć, osuszyć, skórę ponacinać na ukos.

Ryby skropić od wewnątrz i po wierzchu sokiem z limonki, oprószyć świeżo mieloną solą i pieprzem.

Pora posiekać drobno, zeszklić na maśle klarowanym, wymieszać z dwiema łyżkami posiekanej kolendry.

Mieszanką nafaszerować pstrągi.

Wierzch ryb posypać pozostałą kolendrą, ułożyć półplasterki limonki.

Ryby luźno zawinąć w folię aluminiową wraz z wiórkami masła śmietankowego.

Piec ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.

Podawać z ulubionymi dodatkami.