gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Polędwica z kalarepą i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawę podjemy z ziemniakami.

Polędwica z kalarepą i porem

Składniki:

Polędwica z kalarepą i porem

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwica z kalarepą i porem
Umytego pora i kalarepy obieramy i kroimy w plasterki, dusimy na oleju aż zmiękną. Wędlinę kroimy na dość grube plastry i dodajemy do warzyw. Koperek i natkę pietruszki siekamy i posypujemy nimi potrawę, lekko oprószamy mąką i krótko podsmażamy. Śmietanę rozkłócamy z odrobiną wody i zalewamy polędwicę z warzywami. Doprawiamy do smaku imbirem i ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem do smaku.