Sposób przygotowania:
Polędwica z musztardowym sosie
Mięso kroję na plastry po czym lekko rozbijam dłonia. Oprószam solą oraz pieprzem po czym obtaczam w mące. Rozgrzewam tłuszcz i smażę polędwicę z obu stron. Gdy wszystkie będą usmażone przekładam je do głębokiej patelni i zalewam wodą aby wszystkie były przykryte - około 200 ml. Gotuję pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie dodaję musztardy wymieszane z gorącym wywarem, cukier oraz sól i pieprz do smaku. Czasami dodaję lyżeczkę keczupu aby poprawić kolor sosu. Zagotowuję całość i pozostawiam na piecu jeszcze jakieś 15 minut.Obieram i gotuję ziemniaki po czym ugniatam je i podaje w kształcie kulek, dodaję buraki ze słoika (ale wlasnej roboty). Na koniec daję mięso i polewam sosem z musztard.