Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Polędwiczka gotowana z selerem naciowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybko, smacznie i dietetycznie

Polędwiczka gotowana z selerem naciowym

Składniki:

Polędwiczka gotowana z selerem naciowym

 

  • 400 g polędwiczki wieprzowej w całości
  • 4 duże gałązki pokrojonego w grube krążki selera naciowego (400 g)
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Sposób przygotowania:

Polędwiczka gotowana z selerem naciowym

Polędwiczkę wieprzową włóż do małej ilości lekko osolonej wrzącej wody, dodaj suszony lubczyk. Kiedy mięso będzie prawie miękkie dodaj krążki selera naciowego, gotuj całość jeszcze około 5 minut. Wyjmij mięso z wody  i odcedź seler naciowy na sitku, na talerzu na każdym kotleciku ułóż gotowany seler naciowy i posyp natką pietruszki.


  187 kcal/1 porcję.


Dowiedz się więcej na temat zaleceń dietetycznych dla cukrzyków.


Tagi:

seler