pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Polędwiczka otulona boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

danie na specjalną okazję

Polędwiczka otulona boczkiem

Składniki:

Polędwiczka otulona boczkiem

 

  • 50 dag polędwiczka wieprzowa,
  • 15 dag boczek w plasterkach wędzony,
  • czerwona papryka słodka,
  • 1 łyżka keczup pikantny,
  • 1 łyżka oliwa extra vergin,
  • Przyprawa do pieczeni,
  • kijki do szaszłyków

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczka otulona boczkiem
Polędwiczki przekrajamy na plastry grubości 3 cm. Każdy z plastrów dokładnie posypujemy przyprawą do pieczeni. Mieszamy oliwę, keczup i czerwoną paprykę i tak powstałym sosem smarujemy przyprawione polędwiczki. Boczek kroimy w paski i okręcamy każdą polędwiczkę. Całość nabijamy na kijki od szaszłyków i pieczemy w temp 200 st ok 45 min.