Sposób przygotowania:
Polędwiczka otulona szynką szwarcwaldzką
Umytą i osuszona cukinię za pomocą obieraczki do warzyw kroimy w paseczki i podsmażamy na jednej łyżce oleju z dodatkiem soli i pieprzu do lekkiego zwiędnięcia (ciągle mieszając)- odstawiamy Oczyszczone z błonek kawałki polędwiczki zawijamy w szynkę szwarcwaldzką,delikatnie solimy(nie za dużo bo szynka jest słonawa) , pieprzymy i spinamy wykałaczkami. Podsmażamy mięso z każdej strony po 2 minuty. Podsmażone polędwiczki przekładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego,polewamy sokiem z połowy pomarańczy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C (grzanie góra-druga półka od góry) na 10 minut (po pięciu minutach pieczenia przekręcamy na drugą stronę) i gotowe. Podajemy polędwiczkę od razu po przygotowaniu ułożoną na porcji cukini z ulubionymi dodatkami :) Smacznego......
-Natka-
evita0007
Dziękuję Natko :-)
Natala1210
gusia1000