Sposób przygotowania:
Polędwiczka wieprzowa na ostroETAP 1:
Polędwiczkę wieprzową najlepiej zamrożoną pokroić na cieniutkie plastry. Wlać łyżkę oleju, wsypać łyżkę słodkiej papryki i łyżeczkę ostrej papryki, 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego i 0,5 łyżeczki soli. Wymieszać dokładnie i w takiej marynacie wstawić mięso do lodówki na kilka godzin.
Marchewkę obrać i pokroić również w cieniutkie plasterki. Kapustę pekińską poszatkować. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Warzywa usmażyć na niewielkiej ilości oleju a następnie podlać odrobiną wody i dusić aż będą prawie miękkie. Gdy woda odparuje zdjąć warzywa z patelni i smażyć partiami plasterki mięsa.
Gdy całe mięso jest usmażone, włożyć wszystko z powrotem na patelnię, wymieszać i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Podawać z ryżem.