Sposób przygotowania:
Polędwiczka wieprzowa na zielono
Polędwiczkę myjemy osuszamy,nacieramy z każdej strony oregano solą i pieprzem,zwijamy w folię i odstawiamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia smarujemy z każdej strony ziołową musztardą.
Natkę pietruszki i szczypiorek myjemy siekamy drobniutko,mieszamy z bułką tartą i zmielonymi orzechami,obtaczamy z każdej strony mięso dociskamy.
Wkładamy w rękaw do pieczenia polewamy 2 łyżkami oliwy ,rękaw spinamy i wkładamy do nagrzanego do 160*c piekarnika i pieczemy 40 minut z termoobiegiem.Na kilka minut przed końcem rękaw rozciąć aby mięso nabrało leciutkiego rumieńca. Smacznego!
Natkę pietruszki i szczypiorek myjemy siekamy drobniutko,mieszamy z bułką tartą i zmielonymi orzechami,obtaczamy z każdej strony mięso dociskamy.
Wkładamy w rękaw do pieczenia polewamy 2 łyżkami oliwy ,rękaw spinamy i wkładamy do nagrzanego do 160*c piekarnika i pieczemy 40 minut z termoobiegiem.Na kilka minut przed końcem rękaw rozciąć aby mięso nabrało leciutkiego rumieńca. Smacznego!
zewa
mysza75
k.tyczynski
5/5 i lubię to :D
martaw2000