JaMajka

JaMajka

Kuchcik
[Przepisów: 5]

polędwiczka wieprzowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polędwiczka jest bardzo soczysta i delikatna

polędwiczka wieprzowa z pieczarkami

Składniki:

polędwiczka wieprzowa z pieczarkami

 

  • Polędwiczka woł. cała (należy wybrać dość grubą)
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 duża cebula

 

Sposób przygotowania:

polędwiczka wieprzowa z pieczarkami
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.
Polędwiczkę przecinamy na pół i nożem w każdej z części robimy dziurkę, którą rozciągamy delikatnie palcem.
Do środka wkładamy farsz z pieczarek i tak przygotowane mięsko pieczemy w piekarniku ok godz. w temp. 170 stopni

Do farszy można również dodać startego sera żółtego