pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Polędwiczka z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna polędwiczka pieczona w naczyniu żaroodpornym na kapuście kiszonej

Polędwiczka z kiszoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczka z kiszoną kapustą

 

  • kiszona kapusta 500 g
  • polędwica 1 szt.
  • czerwona papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
  • kucharek
  • przyprawa do mięsa
  • marchewka 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • masło 1/3 kostki

Sposób przygotowania:

Polędwiczka z kiszoną kapustą
Polędwiczkę kroimy na plasterki i dodajemy przyprawy, wkładamy do lodówki na ok 2h. do naczynia żaroodpornego dodajemy odsączoną kapustę kiszoną, następnie wkładamy na nią polędwiczkę, przykrywamy marchewką startą na grubym oczku oraz cebulą pokrojoną w kostkę. na wierzch dodajemy masła. całość wkładamy do piekarnika na 2h do temperatury 220 stopni. następnie wyciągamy i nakładamy na talerz. 
Polędwiczka z kiszoną kapustą
poledwicę pokroić na plastry i przyprawić, włożyć na 2h do lodówki
Polędwiczka z kiszoną kapustą
poledwicę położyć na odsączonej kapuście kiszonej
Polędwiczka z kiszoną kapustą
na wierzch dać marchewkę, cebulę i masło
Polędwiczka z kiszoną kapustą
piec 2 godziny w temperaturze 220 stopni