Sposób przygotowania:
Polędwiczka ze szparagami
Obie polędwiczki obtoczyć w grubo mielonym pieprzu, soli i ziołach i ponacinać ostrym nożem.
Umyte listki szałwii włożyć w nacięcia w mięsie i na noc do lodówki.
Polędwiczki obsmażyć ze wszystkich stron na łyżce średnio rozgrzanego oleju.
Mięso zdjąć z patelni, odstawić na 10 minut, żeby wchłonęło soki i pokroić w plastry.
Ze szparagów odłamać końcówki, szparagi same złamią się tam gdzie kończy się zdrewniała część, resztę pokroić w krążki, zostawiając główki w całości.
Plastry polędwiczki obsmażyć z obu stron, dodać szparagi i podlać niewielka ilością wody. Całość dusić pod przykryciem 10 minut, dodać główki szparagów i serek topiony.
Gotować często mieszając, przez 10 minut. Doprawić do smaku. Ja podałam z kaszą orkiszową. Smacznego :)
Umyte listki szałwii włożyć w nacięcia w mięsie i na noc do lodówki.
Polędwiczki obsmażyć ze wszystkich stron na łyżce średnio rozgrzanego oleju.
Mięso zdjąć z patelni, odstawić na 10 minut, żeby wchłonęło soki i pokroić w plastry.
Ze szparagów odłamać końcówki, szparagi same złamią się tam gdzie kończy się zdrewniała część, resztę pokroić w krążki, zostawiając główki w całości.
Plastry polędwiczki obsmażyć z obu stron, dodać szparagi i podlać niewielka ilością wody. Całość dusić pod przykryciem 10 minut, dodać główki szparagów i serek topiony.
Gotować często mieszając, przez 10 minut. Doprawić do smaku. Ja podałam z kaszą orkiszową. Smacznego :)
Czekoladka 2