Sposób przygotowania:
Polędwiczki faszerowane
Polędwiczki natrzećpieprzem, solą, zmiażdzonym czosnkiem, ziołami, odstawić napół godziny.Ser pokroić w słupkii obtoczyć w ziolach.Cienkie końce polędwiczek podwinącpod spód i przypiąć wykalaczką. W ich srodku wyciąć tunel i wepchnąć tam słupki sera. Gruszki przekroić, usunąć gniazda nasienne, zagłębienia wypelnić borówkami.
W rondlu rozlać olej, polędwiczki obsmazyć z każdej strony na rumiano,posmarować musztardą,podlać winem.Dodać połówki gruszeki dusić razem pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.Z mięsa wyjąć wykałaczki. Polędwiczki pokroić w ukośne plastry, podawać razem z gruszkami.
W rondlu rozlać olej, polędwiczki obsmazyć z każdej strony na rumiano,posmarować musztardą,podlać winem.Dodać połówki gruszeki dusić razem pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.Z mięsa wyjąć wykałaczki. Polędwiczki pokroić w ukośne plastry, podawać razem z gruszkami.
luna
misia53
Natala1210
Mikrula