Sposób przygotowania:
Polędwiczki faszerowane śliwką
Mięso czyścimy z błon. Z oleju, miodu, wina, posiekanego czosnku i tymianku robimy bejce do mięsa. W każdej polędwiczce robimy nożem delikatnie kieszonkęMięso nacieramy solą i pieprzem, zanurzamy w bejcy i odstawiamy na kilka godzin. Zcieramy na tarce jabłko, dodajemy posiekane śliwki - mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy polędwiczki, spinamy je wykałaczkami. Przesmażamy polędwiczki na rumiano ze wszystkich stron. Po obsmażeniu wstawiamy je do piekarnika na około 15 minut, by polędwiczki doszły.Podajemy je z warzywami i z sosem śliwkowym. .
Natala1210
mali.na
kołczu
evita0007
jaNina
Szkoda że takie drogie, więc dla mnie tylko świąteczne danie.
eldzie