SUPERPRZEPIS

Polędwiczki faszerowane śliwką

  • 6
  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Polędwiczki faszerowane śliwką Więcej zdjęć (3)

Polecam delikatne i aromatyczne tymiankowe polędwiczki nadziewane śliwką i jabłkiem.

Składniki:

Polędwiczki faszerowane śliwką

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki faszerowane śliwką
Mięso czyścimy z błon. Z oleju, miodu, wina, posiekanego czosnku i tymianku robimy bejce do mięsa. W każdej polędwiczce robimy nożem delikatnie kieszonkęMięso nacieramy solą i pieprzem, zanurzamy w bejcy i odstawiamy na kilka godzin. Zcieramy na tarce jabłko, dodajemy posiekane śliwki - mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy polędwiczki, spinamy je wykałaczkami. Przesmażamy polędwiczki na rumiano ze wszystkich stron. Po obsmażeniu wstawiamy je do piekarnika na około 15 minut, by polędwiczki doszły.Podajemy je z warzywami i z sosem śliwkowym. .
Polędwiczki faszerowane śliwką
Polędwiczki myjemy, obieramy z błon i nacinamy wzdłuż.
Polędwiczki faszerowane śliwką
Przygotowujemy farsz z jabłek, siekanych śliwek i orzechów