Sposób przygotowania:
Polędwiczki faszerowane
Polędwiczki natrzeć pieprzem, solą, zmiażdzonym czosnkiem, ziołami, odstawić na pół godziny.Ser pokroić w słupkii obtoczyć w ziolach.Cienkie końce polędwiczek podwinąc pod spód i przypiąć wykalaczką. W ich srodku wyciąć tunel i wepchnąć tam słupki sera. Gruszki przekroić, usunąć gniazda nasienne, zagłębienia wypelnić borówkami. W rondlu rozlać olej, polędwiczki obsmazyć z każdej strony na rumiano,posmarować musztardą,podlać winem.Dodać połówki gruszeki dusić razem pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.Z mięsa wyjąć wykałaczki. Polędwiczki pokroić w ukośne plastry, podawać razem z gruszkami.
luna
misia53
Bardzo fajne mi wyszły, ale zaznaczyć muszę ,że to jest danie dla smakoszy niebieskiej pleśni.
misia53
iwi69
elzbieta8960
Darth Vader
Natala1210
Bahus
misia53
Czasami i mnie zdarza się zaszaleć....hihi...
Jojo
msewka
euzebiuszek