superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Polędwiczki po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Makaron ryżowy można zastąpić ryżem.

Polędwiczki po chińsku

Składniki:

Polędwiczki po chińsku

 

  • 1/2 kg polędwica wieprzowa,
  • 2 szt marchew,
  • 1/2 szt seler korzeniowy,
  • sos sojowy Tao Tao,
  • miód prawdziwy,
  • olej do smażenia,
  • makaron ryżowy,
  • przyprawa do potraw chińskich

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki po chińsku
Polędwicę kroimy w kawałeczki i posypujemy przyprawą. Marchew i seler koimy w cienkie paseczki. Rozrabiamy sos sojowy na pół z miodem i nacieramy tam mięso. Na mięso układamy warzywa i odstawiamy na kilka godzin. po tym czasie smażymy mięso i warzywa na rozgrzanym oleju. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.podajemy na ciepło