Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki po myśliwsku z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz nowego pomysłu, przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz spróbować przepisu poniżej. Jest to szybki sposób przygotowania. Moja Rodzina zawsze się nim zachwyca.

Polędwiczki po myśliwsku z pieczarkami

Składniki:

Polędwiczki po myśliwsku z pieczarkami

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 3 cebule
  • 1 kg pieczarek
  • 3 sosy myśliwskie w proszku
  • 1 opakowanie zupy cebulowej proszku
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Polędwiczki po myśliwsku z pieczarkami

I

Polędwiczki po myśliwsku z pieczarkami
Przygotowanie mięsa, mięso kroję, doprawiam, smażę na rozgrzanym oleju.

1. Mięso kroję w plastry, dłonią delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem.
2. Polędwiczki smażę na rozgrzanym oleju, jak mięso zmieni kolor, podlewam wodą i gotuje około 20 minut.

II

Polędwiczki po myśliwsku z pieczarkami
Przygotowanie sou mysliwsko grzybowego. Grzyby oraz cebule kroje, smażę. Sosy rozrabiam .

3. Cebulę obieram, kroję w kostkę, smażę na drugiej patelni na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
5. Sosy, zupę cebulową rozrabiam w jednej szklance wody i wlewam do grzybów, gotuję 5 minut.
6. Mięso łączę z sosem myśliwskim.

III

7. Danie gotowe, podaję z kopytkami i surówką.
8. Smacznego.