Sposób przygotowania:
Mega kotlety drobiowe z warzywamiI
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Każdy kawałek mięsa panieruje w bułce tartej w roztrzepanych widelce jajkach i ponownie w bułce tartej.
2. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
II
3. Paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w drobną kostkę. Ogórki konserwowe kroję w kostkę. Marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebule obieram, drobno kroję, ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszam i łączę z majonezem oraz ketchupem.
III
4. Farszem smaruję każdy kotlet i zapiekam w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
IV
5. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
6. Smacznego.