Sposób przygotowania:
Gyrosowe naleśnikiI
 
1.	Mąkę, sól wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam wodę i mieszając łyżką wlewam stopniowo mleko.
2.	Ciasto porcjami wylewam na rozgrzany olej i smażę naleśniki.
3.	Kapustę pekińską drobno kroję. Ogórek obieram, kroję kostkę, papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, dodaję odlaną z zalewy kukurydzę, doprawiam pieprzem oraz solą i dokładnie mieszam
II
 
4. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą Gyros i smażę na rozgrzanym oleju. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, dodaję do mięsa. Pieczarki myję, kroję w plasterki, łączę z mięsem, wszystko smażę około 10 minut.
III
 
5. Majonez, jogurt przekładam do naczynia, czosnek obieram, przeciskam przez praskę, wsypuję sól oraz pieprz i mieszam
IV
 
6.	Rozkładam naleśniki, każdy smaruję ketchupem, nakładam mięso z pieczarkami.
7.	Na mięsie układam warzywa, smaruję sosem.
V
 
8.	Naleśniki składam w kopertki, układam w naczyniu i ponownie smaruję sosem czosnkowym.
9.	Przed podaniem 10 minut zapiekam w rozgrzanym piekarniki w 180°C.
VI
 
10.	Gotowe.
11.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
