Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 769]

Roladki z marchewką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem warzywno grzybowym. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu.

Roladki z marchewką i pieczarkami

Składniki:

Roladki z marchewką i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z marchewką i pieczarkami

I

Roladki z marchewką i pieczarkami
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy, rozbijamy. Przygotowywanie warzyw oraz grzybów.

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do warzyw dodaję drobno pokrojone pieczarki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą.
4. Marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, następnie przekładam do grzybów i smażę około 10 minut.

II

Roladki z marchewką i pieczarkami
Nakładanie farszu na każdy kawałek mięsa.

5. Tak przygotowany farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.

III

Roladki z marchewką i pieczarkami
Zwijanie mięsa, panierowanie i smażenie na oleju.

6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
7. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

IV

8. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
9. Smacznego