Sposób przygotowania:
Roladki z marchewką i pieczarkamiI
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do warzyw dodaję drobno pokrojone pieczarki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą.
4. Marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, następnie przekładam do grzybów i smażę około 10 minut.
II
5. Tak przygotowany farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.
III
6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
7. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
IV
8. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
9. Smacznego