Sposób przygotowania:
Polędwiczki prosto z grilla
Polędwicę myjemy, oczyszczamy z błon, lekko rozbić. Przygotowujemy marynatę :Oliwę łączymy z octem balsamicznym, sokiem z cytryny.Mieszamy wszystkie zioła, miażdżymy 3 ząbki czosnku i dodać do oliwy.Mięso dokładnie obtoczyć w marynacie, przykrywamy i odstawiamy na 3-4 godziny.Masło rozetrzeć z dwoma ząbkami czosnku, przyprawiamy solą i pieprzem.Pieczarki myjemy i lekko solimy. Ziemniaki obieramy.Do każdego ziemniaka dodajemy trochę przygotowanego masła, majonezu i zawijamy w folię aluminiową.Na rozgrzany ruszt układamy ziemniaki, porcje polędwicy i całe pieczarki.Pieczemy, aż polędwiczki będą miękkie i pokryją się złocistą skórką.
czarna-mamba
Sandra_Mazur