Sposób przygotowania:
Polędwiczki w sosie barbecueI
1. Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, papryczki oczyszczam z nasion, kroję w paseczki. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju. Dodaję cukier, smażę do chili rozpuszczenia się cukru.
2. Następnie sos sojowy mieszam z wodą, wlewam do warzyw, wsypuję paprykę ostrą, słodką, pieprz, gałkę muszkatołową, chwilę smażę, zestawiam z ognia i łączę z musztardą oraz ketchupem.
II
3. Polędwiczki kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą.
4. W naczyniu żaroodpornym układam na przemian warstwy z mięsa oraz sosu, zaczynam od sosu i kończę na polaniu mięsa sosem.
5. Piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C pod przykryciem.
III
6. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówka.
7. Smacznego.