Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki w sosie porowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polędwiczki wieprzowe uważane są za jedną z najsmaczniejszych i najbardziej wartościowych części półtuszy wieprzowej. Polędwiczki w sosie porowym to zachwycająca propozycja dla wielbicieli potraw mięsnych. Zobacz, jak przygotować danie.

Polędwiczki w sosie porowym

Składniki:

Polędwiczki w sosie porowym

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w sosie porowym

I

Polędwiczki w sosie porowym

1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.

2. Na środku każdego plastra mięsa, układam brzoskwinie i półplasterka żółtego sera.

II

Polędwiczki w sosie porowym

3. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące pszennej, smażę na rozgrzanym oleju.

III

Polędwiczki w sosie porowym

4. Na drugiej patelni na rozgrzanym oleju, smażę drobno pokrojony czosnek oraz pokrojonego w półplasterki pora.
5. Wlewam śmietanę, dodaję musztardę francuską, wsypuję sól oraz pieprz, gotuję około 10 minut.

IV

6. Sos łączę z roladkami.
7. Smacznego.