Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotleciki mielone w sosie carbonara

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 13
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takich pysznych kotlecików jeszcze nie jadłeś/aś, smak ich rozpływa się w ustach. Koniecznie musisz wypróbować.

Kotleciki mielone w sosie carbonara

Składniki:

Kotleciki mielone w sosie carbonara

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone w sosie carbonara

I

Kotleciki mielone w sosie carbonara

1. Wszystkie składniki na kotlety, przekładam do miski, wyrabiam masę mięsną. Z masy mięsnej formuję kotlety, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

II

2. Boczek kroję drobno, smażę na rozgrzanym oleju do chwili zarumienienia.
3. Do rondelka wlewam wodę, dodaję kostkę rosołową, gotuję. Mąkę rozrabiam ze śmietaną, wlewam do gotującej się wody. Następnie dodaję usmażony boczek. Sos doprawiam solą oraz pieprzem.
4. Upieczone kotlety układam w naczyniu, polewam sosem.
5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
6. Smacznego.