Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Polędwiczki wieprzowe

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso umyć, osuszyć, włozyć do marynaty, dobrze wymieszać i odstawić na minimum 30

Polędwiczki wieprzowe

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe

 

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • 3 łyżki jasnego sosu sojwego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • 2 łyżki ziarna sezamowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka posiekanego kandyzowanego imbiru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe
Mięso umyć, osuszyć, włozyć do marynaty, dobrze wymieszać i odstawić na minimum 30 minut. Marynata powstaje z wymieszania sosu sojowego z cukrem, czosnkiem, imbirem, ziarnem zezamowym, olejem sezamowym i pieprzem. Upiec na grillu równomiernie obracając.. tak przygotowaną polędwiczkę można podać również jako przystawkę na zimno, pokrojoną w cienkie plastry i polaną octem balsamico.

Tagi:

sosy