malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Polędwiczki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne danie na obiad i proste. Sosem możemy polewać ugotowane i utłuczone ziemniaczki. Moja rodzina je uwielbi.a

Polędwiczki wieprzowe

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe,
  • strąk czerwonej papryki
  • , łyżeczka majeranku,
  • łyżka bazylii suszonej,
  • 2 szklanki bulionu warzywnego,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki maki pszennej,
  • 1/3 szklanki mleka

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe
Polędwiczki kroimy w dużą kostkę i obsmażamy na złoto z każdej strony. Następnie przekładamy do rondla i podlewamy bulionem dusimy godzinę na wolnym ogniu, dodajemy paprykę pokrojoną w słupki oraz pozostałe przyprawy wlewamy mleko. Dusimy 20 minut przed podaniem zagęścić mąką. Podawać z ziemniakami.

Tagi:

mak