Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe w rodzynkach królewskich1.
Umyć polędwiczki pod bieżącą wodą i włożyć do naczynia żaroodpornego.
2.
Posypać przyprawą do wieprzowiny oraz czarnym pieprzem mielonym i solą.
3.
Wlać olej rzepakowy i polać melasą z granatem.
4.
Suszony majeranek rozetrzeć w palcach i posypać polędwiczki. Przykryć naczynie folią silikonową i schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
5.
Wyjąć naczynie z lodówki, posypać mięso rodzynkami królewskimi i dolać letnią wodę.
6.
Nagrzać piekarnik do 200 stopni C i wstawić naczynie z polędwiczkami na około 50 minut.
7.
Upieczone mięso pozostawić w piekarniku do całkowitego wystygnięcia.
8.
Wyjąć polędwiczki na talerz i schłodzić w lodówce.
9.
Smacznego !