Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe w jabłkach
1. Umyte i osuszone polędwiczki kroimy w kotleciki i rozbijamy lekko tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Tak przygotowane wkładamy do miseczki i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. 2. Przygotowujemy jabłka - myjemy, obieramy i wyciągamy gniazda nasienne. Kroimy na ósemki. 3. Jabłka obsmażamy na średnim ogniu na patelni, około 1 minutę z każdej strony, by nie zrobiły się za miękkie. Następnie ściągamy je z patelni na osobny talerz. 4. Na gorącej już patelni smażymy polędwiczki (możemy podlać olejem/oliwą z oliwek). Po około 5 minutach dodajemy musztardę, bulion i gotujemy na patelni kolejne 5 minut. 5. Pod koniec dodajemy na patelnię jabłka i śmietanę. Podduszamy kilka minut. Gotowe.