paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

SUPERPRZEPIS

Polędwiczki wieprzowe z pianką z kalarep

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetny pomysł na obiad z mięsa wieprzowego

Polędwiczki wieprzowe z pianką z kalarep Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe z pianką z kalarep

 

  • Polędwiczki
  • 1 szt polędwicy wieprzowej
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól,pieprz
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • świeży majeranek
  • Pianka z kalarepki
  • 1 szt kalarepy
  • sól, pieprz
  • cukier
  • 2 łyżki śmietanki 36 %
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe z pianką z kalarep
Polędwiczki kroimy w 2 cm plastry i marynujemy w oliwie wymieszanej z czosnkiem, solą, pieprzem, octem i majerankiem. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie ubijemy lekko dłonią i smażymy na złoto z obu stron na mocno rozgrzanej patelni, Kalarepę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru do miękkości, odcedzamy i miksujemy blenderam na gładką mase, dodajemy kremówkę i miksujemy dalej aż powstanie pianka. Polędwiczki podajemy z ulubionymi dodatkami polane pianką z kalarepki.
Polędwiczki wieprzowe z pianką z kalarep
Dobra marynata to podstawa smacznego mięsa
Polędwiczki wieprzowe z pianką z kalarep
Zamarynowane mięso będzie bardziej kruche i intensywne w smaku
Polędwiczki wieprzowe z pianką z kalarep
Żeby mięso nie było gumowe smażymy szybko