Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Polędwiczki wieprzow.nadziewane twarogie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Można podawać na zimno i na gorąco.

Polędwiczki wieprzow.nadziewane twarogie

Składniki:

Polędwiczki wieprzow.nadziewane twarogie

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe,
  • 20 dag twarogu półtłustego,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól i piepr

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzow.nadziewane twarogie
Polędwiczki umyć, osuszyć i naciąć wzdłuż. Ser zmielić i przyprawić solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Wymieszać. Nacięcia w mięsie napełnić masą serową. Obwiązać bawełnianą nitką. Smażyć na oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor (ok. 6 min). Po usmażeniu, polędwiczki pozbawić nitki i pokroić w ukośne plastry