Sposób przygotowania:
Polędwiczki z pieczarkami i cebulkąI
![Polędwiczki z pieczarkami i cebulką Polędwiczki z pieczarkami i cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/poledwiczki-z-pieczarkami-i-cebulka-590823.jpg)
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie obsmażam na rozgrzanym oleju
II
![Polędwiczki z pieczarkami i cebulką Polędwiczki z pieczarkami i cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/poledwiczki-z-pieczarkami-i-cebulka-590824.jpg)
2. Ketchup, majonez, ocet balsamiczny, koncentrat pomidorowy, oregano, paprykę wędzoną, sól, mieszam wszystko razem w naczyniu
III
![Polędwiczki z pieczarkami i cebulką Polędwiczki z pieczarkami i cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/poledwiczki-z-pieczarkami-i-cebulka-590829.jpg)
3. Cebulę obieram, kroję w piórka. Pieczarki kroję w plasterki.
4. Mięso partiami układam w naczyniu żaroodpornym, smaruję sosem, układam cebulę, pieczarki i ponownie mięso, aż do wyczerpania składników.
5. Mięso piekę pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
IV
6. Gotowe, podaję z ziemniakami.
7. Smacznego.